Andreas Niessl

Over mij

Welkom en wat leuk dat je dit leest! Mijn naam is Andreas Niessl, en ik ben gepassioneerd coach. Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te helpen om de kracht in hunzelf te hervinden, zodat ze gelukkiger en gezonder in het leven staan.

Met meer dan 10 jaar ervaring en het begeleiden van meer dan duizend cliënten, heb ik een diepgaand begrip ontwikkelt van wat werkt op het gebied van gezondheid en mentale veerkracht. Ik heb bijna 8 jaar gewerkt als coach bij de Nederlandse Obesitas Kliniek, waar ik met toewijding mensen heb ondersteund bij het bereiken van hun gewichtsverliesdoelen en het verbeteren van hun levenskwaliteit. Sinds januari 2023 heb ik de stap gezet om volledig zelfstandig als coach te werken, zowel vanuit mijn huis als op afstand (via digitale kanalen). Bovendien ben ik nu werkzaam bij een privékliniek, waar ik samenwerk met artsen en gemiddeld meer dan 20 verschillende cliënten per week begeleid.

Maar laat me iets persoonlijks delen: naast mijn werk als coach, speelt het gedeeltelijk alleen opvoeden van mijn dochtertje een belangrijke rol in mijn leven. Deze ervaring heeft me geleerd hoe waardevol het is om een gezonde balans te vinden tussen werk, privé en gezondheidsdoelen. Ik begrijp de uitdagingen die gepaard gaan met het combineren van verschillende verantwoordelijkheden.

Verder ben ik sinds 2016 actief als wedstrijd-kickbokser. Ik weet hoe het voelt om te vallen en weer op te staan. In mijn eerste twee gevechten werd ik geconfronteerd met een knock- out en een nederlaag. Op dat moment leek opgeven de makkelijkste optie, maar diep van binnen wist ik dat er meer in mij zat. Vooral mijn eigen twijfels hielden me tegen. Ik besloot door te zetten. Ik werkte aan mijn mindset, versterkte mijn mentale veerkracht en vond de kracht om het opnieuw te proberen. En raad eens? Ik won mijn volgende gevecht. Dit gaf me een enorme dosis zelfvertrouwen. Sindsdien heb ik meerdere zeges behaald en is mijn niveau flink gestegen.

Deze ervaring heeft me geleerd dat obstakels te overwinnen zijn en dat mentale kracht essentieel is voor persoonlijke groei. Als coach wil ik jou inspireren en begeleiden om dezelfde veerkracht te ontwikkelen. We gaan aan de slag om je uitdagingen te overwinnen, je mindset te versterken en de gezonde en duurzame leefstijl te bereiken waar je naar verlangt.

Ik nodig je graag uit om een kijkje te nemen op mijn LinkedIn-pagina voor meer informatie over mijn werkervaring, opleidingen, en aanbevelingen van anderen. En neem de tijd om een paar van mijn blogs te lezen om te ontdekken of mijn visie bij jou past.

Ik kijk ernaar uit om met jou samen te werken en jou te helpen op jou weg naar een gezondere en gebalanceerde levensstijl voor de lange termijn. Twijfel niet om vandaag nog contact met me op te nemen, zodat we direct aan de slag kunnen gaan.

Werkervaring

 1. Company
  Andreas Niessl Lifestyle Coaching
  Role
  Health & Mindset Coach
  Date
 2. Company
  Nederlandse Obesitas Kliniek
  Role
  Leefstijlcoach
  Date
 3. Company
  Nederlandse Obesitas Kliniek
  Role
  Bewegingsdeskundige
  Date
 4. Company
  Gemeente Noordwijkerhout
  Role
  Buurtsportcoach
  Date
 5. Company
  Altijd Actief
  Role
  Medeoprichter
  Date
 6. Company
  Optisport
  Role
  Personal Trainer
  Date